מקורות מומלצים

יובל מלחי
את כל הפודקאסט אנחנו לא מכירים (למרות שחברים שלנו ממליצים), אבל פרק אחד על משבר הצבעונים בהולנד מינואר 2019 מספר נפלא על המשבר הפיננסי הראשון, ועל משברים פיננסיים בכלל.
איתי צישנבסקי
מקור מצוין ללמוד על מדיניות מוניטרית. הרשומה "מבוא לכסף – איך עברנו מזהב לנייר" היתה הנקודה שבה התחלנו להבין מדיניות מוניטרית (וגם הרשומות העוקבות שלה מומלצות).
אסף צימרינג
הבלוג המעולה הזה רחוק מלהיות "לדוברי עברית", אבל אם בא לכם להפשיל שרוולים ולצלול לנבכי הכלכלה – אנחנו ממליצים על הרשומות "איך למדתי להפסיק לפחד ולהתחיל לאהוב דמי אבטלה?", "התמ"ג המרושע", כל הרשומות על ספרו של תומס פיקטי ו"האם מע"מ רגרסיבי כי הוא דוחה את תשלום המס?".
פול קרוגמן
בהקשרים של משברים ובכלל, הספר הזה מסביר מעולה מאקרו כלכלה בדגש על הצדדים הפיננסיים והמוניטריים. וחוץ מזה פול קרוגמן גדול.
תומס פיקטי
אי השוויון בעולם המערבי הקפיטליסטי הוא מהסוגיות הבוערות ביותר כיום בכלכלה העולמית, והמחקרים והרעיונות של הכלכלן הצרפתי תומס פיקטי בנושא הצליחו לפרוץ את הדרך מהאקדמיה למיינסטרים עם פרסום ספרו "הון במאה ה-21". החוברת בקישור היא היא גרסה מתומצתת של רעיונות אלה המבוססת על הרצאה שנשא בישראל בשנת 2011.