אולי תרגישו קצת שפרופ' מואב מתנשא עליכם, אבל באמת שאין בהיר וחד ממנו בלהסביר כלכלה. פרקים מומלצים: "רכב פרטי? שלמו", "חוק וסדר – כלכלת שיטור" ו"חופש בחירה בחינוך".
ליאור תבורי, בוגר משרד האוצר, כותב פה מצוין וברור על שלל נושאים שעל סדר היום. רשומות מומלצות: "על השכר הממוצע והחציוני", ושתי רשומות על נושא הדיור: "על משבר הדיור והצעדים ש(לא) יפתרו אותו", "על השכר הריאלי, מדד המחירים לצרכן ועלות הדיור". מומלץ לנסות גם את הפודקאסט "ערך מוסף" של ליאור יחד עם טל וולפסון שגם בו יש כמה פרקים שאנחנו מאוד אוהבים.
הפודקאסט של תאגיד השידור הישראלי הפך לסוג של מדורת שבט כלכלית בשנים האחרונות, והוא חלון מצוין להתבונן דרכו על כלכלת ישראל. פרקים מומלצים: "ברוכים הבאים למונופולנד" על הריכוזיות במשק, סדרת "בוחרים מהכיס" שבה ראיונות עם מבחר מתמודדי בחירות 2022 על עמודתיהם הכלכליות, "תעלומת האגודות העותמניות", "עדכון: חשבון בבקשה!" על תרבות הטיפים ו"עדכון: כסף בחינם!" על משכורת קבועה לאזרחים.
הספר סוקר בצורה מקיפה את הכלכלות של מדינות האיזור ואת הקשרים הכלכליים ביניהם לבין ישראל לאורך השנים. הוא מחדש, בהיר, מעמיק בצורה יוצאת דופן ונותן מקום לאופטימיות לגבי האפשרות של גשרים כלכליים להביא לשלום. גילוי נאות: המחבר איל השקס הוא חלק מהצוות הרחב של המיזם ואנחנו אוהבים אותו.
הבלוג "דעת מיעוט" של אורי כץ תרם תרומה עצומה לשיח הכלכלי ברשת לדעתנו. הוא כתוב מעולה, עוסק בנושאים שהם עדיין אקטואליים, מבוסס נתונים – ומבחין היטב בכתיבה בין עובדות לאידיאולוגיה. מומלץ מאוד. רשומות אהובות במיוחד: "כלכלת דובוני אכפת לי", "שקרים, שקרים גסים וסטטיסטיקה" ו"מסחר בין לאומי – אידיאולוגיה מול נתונים".
סדרת מאמרים שהייתה ההשראה לשיעורים הראשונים בקורס "כלכלה לדוברי עברית". החוקרים במכון ון ליר עושים כאן מאמץ להציג סוגיות כלכליות בוערות על סדר היום הציבורי בצורה מאוזנת וקריאה – וזה מצליח! מאמרים מומלצים: "כלכלה: מדע, מקצוע או אידיאולוגיה" של פרופ' יוסי זעירא, "המחלוקת על גודל המגזר הציבורי" של פרופ' אביה ספיבק ו"על המוחלט והיחסי בהגדרת קו העוני" של פרופ' לאה אחדות.
מסקנותיו של צוות שכלל גם סטודנטים ומרצים שבדק את הנושא.